Ana Sayfa
Duyurular
Ders Seçimi Hakkında Bilgilendirme

DERS SEÇİMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI
 
Madde 7/ (3) Lisans programlarında kayıtlı öğrenciler, bulunduğu ya da üst yarıyıl derslerine yazılma yapabilmek için dördüncü yarıyıl sonu itibariyle, bulunduğu döneme kadar tüm dersleri almış olmak ve en son Genel Not Ortalaması 1,80 ve üzeri olmak zorundadır. 
(4) Lisans programlarında kayıtlı öğrencilerden, birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü yarıyıllarda almadığı veya devam şartını yerine getirmediği dersi olanlar, Genel Not Ortalamaları 1,80 ve üzeri olsa dahi, üst yarıyıl derslerine yazılma yapamazlar. 
(5) Lisans öğrencileri, dördüncü yarıyıl sonu 1,80 Genel Not Ortalamasını tutturamadıkları takdirde, bulundukları yarıyıl ve üst yarıyıl derslerine yazılamazlar. Bu öğrenciler zorunlu olarak, alttan almadığı ve devam şartını yerine getirmediği derslerini ve isterlerse diğer derslerinden de alarak Genel Not Ortalamalarını 1,80 ve üstüne çıkarmaları gerekmektedir. Tüm derslerini almış ve devam şartını sağlamış olmak kaydıyla yarıyıl sonunda öğrencinin Genel Not Ortalaması 1,80 ve üzerine çıkarsa, diğer yarıyılda ilgili dönem 5 derslerine, alttan almadığı ve devam şartını yerine getirmediği dersler öncelikli olmak kaydıyla, yazılabilirler.