Ana Sayfa
Duyurular
Öğrencimiz Numan Şen'in Yönetmenliğini Yaptığı "yabancı Memleket: Türkiye" İsimli Belgesel Ifa Istanbul Film Ödülleri, En İyi Kısa Belgesel Film Ödülünü Kazandı.
Öğrencimiz Numan Şen'in yönetmenliğini yaptığı

Öğrencimiz Numan Şen'in yönetmenliğini yaptığı "Yabancı Memleket: Türkiye" isimli belgesel IFA Istanbul Film Ödülleri, En İyi Kısa Belgesel Film ödülünü kazandı.

Yönetmenliği Numan Şen'in ve danışmanlığını Arş. Gör. Savaş Yavuz’un yaptığı belgesel film, IFA Istanbul Film Ödülleri, En İyi Kısa Belgesel Film ödülünü kazandı.

"Yabancı Memleket: Türkiye" isimli belgesel filmde, çalışmak için memleketlerini geride bırakan Hüseyin ve Azize, istemeden de olsa ailelerini Almanya’da kuracak, çocuklarının ve torunlarının orada doğmasına ve orada yaşamasına sebep olacaklardır. Çocukları Almanya’da okula gider, Almanca öğrenir ve alman kültürü ile büyürler. Hüseyin ve Azize geldikleri ülkeyi çocuklarına unutturmamak için çok çaba sarf ederler fakat yıllar geçtikçe onlar Almanya’yı memleket olarak benimser. Özellikle Almanya’da Dünya’ya gelen çocukların Türkçeleri gittikçe zayıflar, Türkiye ile bağları kopar. Bu Belgesel, önüne geçilmesi mümkün olmayan bir değişimin hikayesidir."

 

Fotoğraflar