Ana Sayfa
Duyurular
Arş. Gör. Savaş Yavuz'un "topraktan Sürgüne" İsimli Belgeseli 5. Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Miras Belgesel Film Günleri'nde!
Arş. Gör. Savaş Yavuz'un

Arş. Gör. Savaş Yavuz'un "Topraktan Sürgüne" isimli belgeseli 5. Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Miras Belgesel Film Günleri'nde!

5. yılında “Değişim ve Dönüşüm” teması ile etkinliklerine devam eden Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Miras Belgesel Film Günleri bu yıl 5-9 Ekim tarihleri arasında Foça’da düzenlendi. Film gösterimleri hem Marsilya Meydanı hem de Reha Midilli Kültür Merkezi’nde belirlenen programa göre yapıldı. 22 ülkeden, aralarında Türkiye’de prömiyer yapan ödüllü olanların da bulunduğu 53 belgesel film yer aldı. Film gösterimleri dışında, Türkiye ve yurt dışından gelen yönetmenlerin katıldığı söyleşiler, atölyeler, sergiler ve Foça’nın tarihi alanlarına arkeolog rehberler eşliğinde turlar düzenlendi.

Festivale “Topraktan Sürgüne” isimli belgesel filmiyle katılan Arş. Gör. Savaş Yavuz gösterimin ardından Fransız yönetmen Jeanne Bourgon  ve Bahriye Dal ile birlikte biyolog Esra Kartal moderatörlüğünde  "Biyoçeşitlik ve Kırsal Kalkınma" konulu söyleşi düzenlendi.

Belgesel Fragman: https://www.youtube.com/watch?v=CIQCLSp02sU

Fotoğraflar