Ana Sayfa
Duyurular
Görsel İletişim Tasarımı Pedagojik Formasyon Hakkında

Görsel İletişim Tasarımı Pedagojik Formasyon Hakkında

2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılı Güz döneminde pedagojik formasyon derslerini almaya başlamak isteyen öğrenciler aşağıda belirtilen tarihlerde SABİS üzerinden başvuru yapabilir.

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü için toplamda 10 kişilik kontenjan ayrılmıştır.

Başvuru Adresi    : https://obs.sabis.sakarya.edu.tr/Basvuru/Formasyon

Pedagojik formasyon eğitimine öğrenim süresi bakımından 3.yy da olan öğrenciler (daha önce başvuru yapmamış olanlar) başvuru yapabilir. Pedagojik Formasyon Eğitimine katılım zorunlu değildir. 2024-2025 eğitim öğretim yılına mahsus olmak üzere 5.yy öğrencileri pedagojik formasyon eğitimi için 12 Eylül 2024 Perşembe 17:00 ye kadar SABİS’ ten başvurabilecektir. Bu süre zarfında 3.yy öğrencileri de başvurabilir. Başvuran öğrencilerden öncelikle 3.yy olan öğrenciler alanlarına göre en yüksek not ortalamasından başlayarak sıralanır ve alan için belirlenen kontenjana göre eğitime kabul edilir. Kalan kontenjan için aynı usulle 5.yy öğrencileri değerlendirilir.
Pedagojik formasyon eğitimine başvuracak öğrencilerin, başvuru döneminde Genel Ağırlıklı Not Ortalamasının en az 2.00/4.00 olması gerekmektedir.
Alanlara göre ayrılan öğrenci kontenjanları Tablo 1’de yer almaktadır.
Başvuran öğrenciler alanlarına göre en yüksek not ortalamasından başlayarak sıralanır ve alan için belirlenen kontenjana göre eğitime kabul edilir. Not ortalamasının eşit olması durumunda YKS yerleşme puanı yüksek olan öğrenci kabul edilir.
Bu ön başvuru olup ders kaydı anlamına gelmemektedir. Pedagojik formasyon seçmeli derslerinin alınabilmesi için Akademik Takvimde belirtilen tarihlerde SABİS üzerinden derslerin seçilmesi gerekmektedir.
Pedagojik formasyon kapsamında alınan derslerin kredisi (40 AKTS), öğrencinin kayıtlı olduğu programdan mezuniyet için gereken 240 AKTS ye dahil değildir. Ancak alınan pedagojik formasyon dersleri öğrencilerin Not Durum Belgesi (Transkript) içerisinde gösterilecek ve bu dersler genel ağırlıklı ortalamasına dahil edilecektir.
Pedagojik formasyon derslerini lisans öğrenimi süresince tamamlayan öğrencilerin diplomalarının arka yüzünde "Pedagojik formasyon eğitimini tamamlamıştır." ifadesine yer verilecektir.
Bahar döneminde başvuru alınmayacaktır.
Sorularınız için kayıtlı olduğunuz birimdeki koordinatörlüklerle iletişime geçebilirsiniz. Koordinatörlüklerin listesi için tıklayınız.

https://ogrdek.sakarya.edu.tr/sites/ogrdek.sakarya.edu.tr/file/Pedagojik_Formasyon_Egitimi_Koordinatorlukleri11.pdf

Lisans öğrenimi sırasında pedagojik formasyon eğitimi alınmasına ilişkin esaslar için tıklayınız.

https://ogrdek.sakarya.edu.tr/tr/icerik/23624/124352/ogrenim-sirasinda-pedagojik-formasyon-egitimi